ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ Ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ



750 γρ. spaghetti Νο 7
300 γρ. κυδώνια ή αχιβάδες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
170 ml λευκό ξηρό κρασί
35 γρ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 peperoncino
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Έχετε βάλει τα κυδώνια ή τις αχιβάδες για μερικές ώρες σε αλατόνερο ή καλύτερα σε θαλασσινό νερό. Κατόπιν τα ξεπλένετε καλά για να φύγει η άμμος από πάνω τους και τα στραγγίζετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προαιρετικά ένα μικρό κομμάτι peperoncino, το οποίο βγάζετε μετά από λίγο, και σοτάρετε για ένα-ενάμισι λεπτό. Προσθέτετε το κρασί. Ρίχνετε τα θαλασσινά και ανακατεύετε μέχρι να ανοίξουν. Όταν ανοίξουν όλα, ρίχνετε το μισό μαϊντανό και βασιλικό και σβήνετε αμέσως την φωτιά. Aν βράσουν παραπάνω, στεγνώνουν και σκληραίνουν. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε τα spaghetti σε 1 λίτρο νερό με 25 γρ. αλάτι για περίπου 7,5-8 λεπτά al dente (εξαρτάται από την ποιότητα των ζυμαρικών). Τα στραγγίζετε χωρίς να τα κρυώσετε με νερό. Pίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το βασιλικό και βάζετε (κατά βούληση) λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά , Κυδώνια , Αχιβάδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό , Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV