ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ



750 γρ. σπαγγέτι
30 μέτριες γαρίδες (450 γρ.) με το κέλυφος, χωρίς το κεφάλι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
225 γρ. μικρά φρέσκα κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένη πεπεροντσίνο (καυτερή πιπεριά)
2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
1/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Aλάτι

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Pίχνετε το σκόρδο, το αφήνετε περίπου 30 δευτερόλεπτα να ροδίσει, και μετά το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Το λάδι έχει πάρει το άρωμα που πρέπει. Bάζετε στο τηγάνι τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ψήνετε για δύο λεπτά.Προσθέτετε τις γαρίδες, το πεπεροντσίνο και λίγο αλάτι και ψήνετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας καλά, μέχρι οι γαρίδες να αποκτήσουν ένα φωτεινό ροζ χρώμα. Κρατάτε λίγο από το μείγμα για γαρνίρισμα.Αλατίζετε το νερό που βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά,τα αφήνετε να βράσουν για 7,5-8 λεπτά ώστε να γίνουν al dente. Tα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.Pίχνετε τα ζυμαρικά στο μείγμα με τις γαρίδες και τα κολοκυθάκια.Προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.Σερβίρετε σε ζεστή πιατέλα, γαρνίρετε με το μέρος του μείγματος που είχατε βάλει στην άκρη και συνοδεύετε με ένα μπολ τριμμένη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες , Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό , Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV