ΡΩΣΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 λοβό βανίλιας
100 γρ σκούρα κουβερτούρα (70% κακάο)
800 ml γάλα
25 γρ ζάχαρη
8 cl βότκα
κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σαντιγί. Κόβουμε το λοβό βανίλιας στα δύο κατά μήκος και παίρνουμε την ψίχα. Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα. Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση μαζί με την ψίχα και το λοβό βανίλιας. Τα βγάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση ανακατεύοντας διαρκώς. Τα βγάζουμε απο τη φωτιά. Βγάζουμε το λοβό βανίλιας από τη σοκολάτα, προσθέτουμε τη βότκα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε φλιτζάνια, γαρνίρουμε με μια κουταλιά σαντιγί και κακάο σκόνη και σερβίρουμε αμέσως τη σοκολάτα καυτή.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος : Ποτό
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV