ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΠΡΙΚΑ



1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
100 γρ. ντοματοπελτέ
200 ml. περίπου λάδι
αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
tabasco (όσο θέλουμε) ή καυτερή πιπεριά

Ψήνουμε τις πιπεριές σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους και τους σπόρους και τις βάζουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν καλά. Όταν μείνουν χωρίς υγρά, τις χτυπάμε στο blender μέχρι να γίνουν αλοιφή. Έπειτα ρίχνουμε στο blender τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το tabasco και όσο λάδι σηκώσει και χτυπάμε για λίγο ακόμη. (Αν βάλουμε καυτερή πιπεριά, την ψήνουμε κι αυτή στην αρχή και τη λιώνουμε μαζί με τις άλλες πιπεριές) Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.


Κύριο Συστατικό : Πιπεριες Φλωρινης
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV