ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ



130γρ. σπόρο καρυδιών
175γρ. μαλακό βούτυρο
130γρ. ζάχαρη
1κουταλάκι τσαγιού σκόνη κανέλας
2 αυγά
250γρ. αλεύρι
75γρ. κρέμα γάλακτος

Βάζετε βούτυρο στη βαφλιέρα,κλείνετε και ζεσταίνετε. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τους σπόρους καρυδιών στον κόφτη. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη,τα αυγά και την κανέλα σε αφρό. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Βάζετε περίπου 2κ.σ. ζύμης στη μέση της κάτω επιφάνειας ψησίματος και κλείνετε την βαφλιέρα. Ψήνετε κάθε βάφλα περίπου 3’ έως ότου πάρει χρώμα χρυσό-καφέ. Τοποθετείτε τις έτοιμες βάφλες σε μια σχάρα γλυκού.


Κύριο Συστατικό : Καρύδια
Είδος Πιάτου : Πρωινό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Βέλγιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Βαφλιέρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV