ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το γύρο
500 γρ. χοιρινό λαιμό PORKY
5 γρ. ρίγανη
5 γρ. θυμάρι
5 γρ. ζάχαρη
5 γρ. γλυκιά πάπρικα
10 γρ. μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
100 ml. πασάτα
Κανέλα σκόνη
Γαρύφαλλο
Μπαχάρι
Πάπρικα γλυκιά
ζάχαρη
10 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τις πίτες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις MANA
100 γρ. γιαούρτι
15 γρ. μαγειρική σόδα
αλάτι
Γαρνιτούρα
1 Κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
πάπρικα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το γύρο σε λεπτές φέτες και τον ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τον αφήνουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σοτάρουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Για τα πιτάκια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα ανοίγουμε με ένα πλάστη. Σε τηγανάκι που έχουμε ζεστάνει ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη ντομάτα κομμένη σε φέτες και το κρεμμύδι το ίδιο ανακατεμένο με τον μαϊντανό

ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινός Λαιμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV