ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

60 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
900 γρ. ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα, και μερικά ακόμη φύλλα για γαρνίρισμα
250 ml ζωμό λαχανικών
250 ml ξηρό λευκό κρασί
30 γρ. πελτέ λιαστής ντομάτας
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
16-18 φρέσκα ή ξηρά φύλλα λαζάνια
250 γρ. τυρί ρικότα
130 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
8 φιλέτα αντζούγιας σε γυάλινο βαζάκι (σε ελαιόλαδο), στραγγισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε απαλά, ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ, βγάζετε το μισό περίπου μείγμα ντομάτας από την κατσαρόλα, και το βάζετε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, το λευκό κρασί, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη στο μείγμα ντομάτας που έμεινε στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα φύλλα λαζάνια τμηματικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίζετε και ξεχωρίζετε τα φύλλα λαζάνια και τα απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° Κελσίου. Προσθέτετε τη ρικότα και τη μοτσαρέλα στο μείγμα ντομάτας στο μπολ. Ρίχνετε τον υπόλοιπο βασιλικό, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε λίγο από το μείγμα πάνω από τα φύλλα λαζάνια. Βάζετε ένα φιλέτο αντζούγιας κατά πλάτος του φύλλου, κοντά στην άκρη. Αρχίζοντας με την αντζούγια από την άκρη, τυλίγετε τα φύλλα λαζάνια σε ρολό.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε τη ντομάτα. Απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Βάζετε τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο με την πλευρά όπου τα κλείσατε προς τα κάτω και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζετε τα κανελόνια με την παρμεζάνα και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά, γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.


Κύριο Συστατικό : Κανελόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV