ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια στο ίδιο μέγεθος με το κοτόπουλο
25 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ. γαλέτα
50 ml. μοσχάτο Λήμνου
¼ ματσάκι εστραγκόν
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για την κρούστα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε μέσα το μοσχάτο Λήμνου. Βράζουμε για ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα μαζί, (το φυστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν, και το κρεμμύδι με το κρασί) και τα περνάμε από ένα πολυκόπτη. Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό λίγη γαλέτα ακόμα.
Εκτέλεση
Περνάμε ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα κομμάτι πιπεριά φλωρίνης σε μια οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε κάθε σουβλάκι λίγη κρούστα από πάνω και ψήνουμε στη σχάρα για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV