ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
800 γρ. τσιπούρα φιλέτο χωρίς κόκκαλα
100 ml ελαιόλαδο
80 ml λαδολέμονο
4 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
500 γρ. φινόκιο
500 γρ. πιπεριά κίτρινη
Αλατοπίπερο
Λίγο μαϊντανό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν) το φινόκιο και την πιπεριά. Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στον ατμό. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα τσιπούρας και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία, πρώτα από την μεριά του δέρματος, για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Για να σερβίρουμε βάζουμε στη βάση του πιάτου στο κέντρο τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας, στημένα σε σχήμα πύργου.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια.


Κύριο Συστατικό : Τσιπούρα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV