ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ



1 αρνί
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε το αρνί μέσα έξω.
Επαλείφετε με ρίγανη μέσα έξω.
Το βάζετε στη σούβλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε λαδί και λεμονί.
Σε ένα μακρύ ξύλο του δέντρου, στην άκρη τυλίγετε ένα πανί.
Το ξύλο με το πανί θα είναι το πινέλο που θα αλείφετε το αρνί.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε περιοδικά το αρνί με το λαδολέμονο για να μην ξεραίνεται.
Αρχίζετε από την ψιλή σκάλα της σούβλας και σιγά σιγά το κατεβάζετε.
Προσέξτε την φωτια να είναι μέτρια.
Ψήνουμε περίπου 2 ώρες.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό, Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Σούβλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV