ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



1 φλιτζάνι παρθένο ή κοινό παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι ή 2 κουταλιές της σούπας αγουρίδα
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις πλένετε πολύ καλά. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο, τις στραγγίζετε από τα νερά τους και τις αλατίζετε. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά χωρίς να σας ροδίσει, αλλά ίσα που να τραβήξει τα υγρά του. Ρίχνετε τις πατάτες μαζί με δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά. Ρίχνετε αμέσως μετά το μαϊντανό, τις μπάμιες, τις ντομάτες και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού, ρίχνετε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινείτε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιρούνι. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 6-8 λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο ακόμη και από το ψυγείο.

ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Μπάμιες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV