ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

10 μελιτζάνες
700 γρ. κιμά
3 κρεμμύδια
2 αυγά
500 γρ. ντομάτες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. βούτυρο
50 γρ. τυρί τριμμένο
λίγη γαλέτα
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κατά μήκος και τις τηγανίζετε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες,ψιλοκόβετε τον μαϊντανό,καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα τρίβετε. Βάζετε μέσα στο τηγάνι λίγο βούτυρο και καβουρντίζετε τα κρεμμύδια και τον κιμά μαζί με τον μαϊντανό. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα περιχύνετε με το κρασί,ρίχνετε τις ντομάτες,αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου. Αν ο χυμός της ντομάτας δεν είναι αρκετός ρίχνετε νερό. Έπειτα από το διάστημα αυτό η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά αραιή. Βουτυρώνετε ένα ταψί,πασπαλίζετε τη βάση με λίγη γαλέτα και απλώνετε τις μελιτζάνες. Σπάτε τα αυγά,τα χτυπάτε ελαφρά και ρίχνετε μέσα στον κιμά,ανακατεύετε τη σάλτσα και τη ρίχνετε πάνω από τις μελιτζάνες(τη μισή ποσότητα). Με ένα κουτάλι την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Απλώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες πάνω από τον κιμά και τέλος τις σκεπάζετε με τον υπόλοιπο κιμά. Ετοιμάζετε μια κρέμα μπεσαμέλ και περιχύνετε το φαγητό. Ρίχνετε λίγο τριμμένο τυρί,ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.

ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες , κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV