ΚΡΕΜΑ CATALANA



1λίτρο γάλα
2 ξυλάκια κανέλλας
ξύσμα από μισό λεμόνι
6 κρόκοι αυγών
50γρ. κορν φλάουρ
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Κρατάμε ελάχιστο για να χτυπήσουμε το κορν φλάουρ (100γρ. περίπου). Ρίχνουμε τα ξυλάκια κανέλλας και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κρατάμε τους κρόκους. Προσθέτουμε τους κρόκους στη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Πριν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφαιρούμε τις κανέλλες. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα 100γρ. γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε ελάχιστο από το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. Κατόπιν ρίχνουμε όλο το υλικό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Τα σερβίρουμε σε μπολ και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Παίρνουμε το φλόγιστρο και την καίμε μέχρι να δημιουργήσει μια κρούστα


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV