ΧΑΜΑΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και κοπανισμένη
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι του κρασιού περίπου ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε σε ένα σκεύος την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια μας και της δίνουμε διάφορα σχήματα, όπως τους κουραμπιέδες.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε σε φούρνο στους 175 βαθμούς μόνο για δέκα λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τα βουτάμε μέσα σε ανθόνερο. Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά, τα βουτάμε μέσα σε ανθόνερο, τα βουτάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

ΧΑΜΑΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αμυγδαλόψιχα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV