ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη γέμιση
250 γρ. αλεύρι (μαλακό)
225 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
15 γρ. κακάο
250 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα βανίλια
150-200 γρ. δαμάσκηνα ξερά
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
λίγη βανίλια ή ποτό της αρεσκείας σας (για άρωμα)
Για το γαρνίρισμα
λίγα δαμάσκηνα ξερά
λίγα φουντούκια ή καρύδια (μισά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη ζύμη τάρτας
Ετοιμάζετε τη ζύμη της τάρτας. Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας έτσι ώστε η ζύμη να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας.
Για τη γέμιση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια. Χυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσει, έπειτα ρίχνετε τμηματικά τ'αυγά και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Ρίχνετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα δαμάσκηνα, συνεχίζοντας να χτυπάτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στρώνετε τα δαμάσκηνα στη φόρμα πάνω από τη ζύμη. Προσθέτετε το μίγμα της γέμισης και ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι και σιροπιάζετε τη δαμασκηνόπιτα αμέσως μόλις τη βγάλετε από το φούρνο. Γαρνίρετε με δαμάσκηνα και φουντούκια ή καρύδια.


Κύριο Συστατικό : Δαμάσκηνα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV