ΜΑΦΙΝΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



200 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 γρ βούτυρο
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 αυγό
200 ml γάλα
250 γρ αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο σκόνη
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
βούτυρο και καστανή ζάχαρη για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Λιπαίνουμε καλά τα φορμάκια ενός ταψιού για μάφινς και στρώνουμε από πάνω καστανή ζάχαρη.Λιώνουμε 30 γρ σοκολάτα με το βούτυρο σε ζεστό μπεν μαρί,χοντροκόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το γάλα.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σκόνη,τα κοσκινίζουμε,προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε με μια ξύλινη κουτάλα πρώτα το ρευστό μείγμα με τη σοκολάτα που έχει κάπως κρυώσει,μετά το γάλα με το αυγό και την κομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε χαλαρά.Ανακατεύουμε μόνο μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.Χύνουμε τη ζύμη στα φορμάκια και τη λειαίνουμε.Ψήνουμε 20-25 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν πρώτα 5 λεπτά μέσα στη φόρμα.Μετά αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV