ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑ



5 μπανάνες ώριμες
3 κουταλιές σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι
2/3 φλυτζανιού χυμός ροδάκινο
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και με ένα πηρούνι λιώστε τις για να υπάρχουν και μικρά κομματάκια μπανάνας. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε μια βαριά κατσαρόλλα με το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο, τη ζάχαρη και μέχρι να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε ήπια τη μαρμελάδα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Με ένα κουτάλι την βάζετε σε βάζα αφού πρώτα τα έχετε αποστειρωμένα. Μην γεμίσετε μέχρι πάνω τα βάζα. Αφήστε τη μαρμελάδα δροσερή στη θερμοκρασία δωματίου.


Κύριο Συστατικό : Μπανανα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV