ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ



8 μεγάλα αχλάδια
2,5 λίτρα νερό
1,5 κιλό ζάχαρη
15γρ ξύλα κανέλλας
15γρ γλυκάνισο
10γρ γαρύφαλλο
30 γρ τζιντζερ
2 βανίλιες
250 γρ χυμός λεμόνι
200 γρ κονιακ
φλούδες απο λεμόνι και πορτοκάλι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
2οογρ κουβερτούρα
10γρ κανέλλα

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κομπόστα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα κομμάτια αχλαδιού. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά. Τα αχλάδια μας είναι έτοιμα μόλις γίνουν μαλακά. Σβήνουμε και αφήνουμε τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν μαζί και να προσθέσουν γεύση στα αχλάδια μας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας αφήνοντας να λιώσει σε Μπαιν Μαρί και κατόπιν προσθέτουμε την κανέλλα για να δώσει άρωμα. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα, την επόμενη τα σερβίρουμε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας με κανέλλα.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV