ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ



1 κιλό κουνουπίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουτί τοματοχυμό
αλάτι - πιπέρι
νερό
2-3 κλωνάρια σέλινο

Βράζουμε το κουνουπίδι για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τη ντομάτα και βράζουμε για δέκα λεπτά τη σάλτσα. Αφού πήξει η σάλτσα τη χτυπάμε για λίγο σε ένα μίξερ για να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το κουνουπίδι τεμαχισμένο σε τούφες σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι και το σέλινο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Προσοχή: Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην βράσετε πολύ το κουνουπίδι και λιώσει.


Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV