ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ



750 γρ. μακαρόνια Νο 6
Αλάτι και πιπέρι
Για το pesto:
2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
50 γρ. παρμεζάνα Reggiano
30 γρ. πεκορίνο (αν θέλετε, αλλιώς 80 γρ. παρμεζάνα)
220 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. κουκουνάρι
10 γρ. Αλάτι

Βάζετε σε ένα μπλέντερ το μισό λάδι, τα κουκουνάρια, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το βασιλικό και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι και πολτοποιείτε σε δεύτερη φάση (αυτό γίνεται για να μην ανέβει η θερμοκρασία του δοχείου εξαιτίας της τριβής και θερμανθεί η χλωροφύλλη του βασιλικού, με αποτέλεσμα να σκουρύνει και να χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του). Σε 1 λίτρο νερό και 25 γρ. αλάτι βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και αφού τα στραγγίσετε τα ανακατεύετε με το pesto.Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη εξτρά παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV