ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ



2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινίσει. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Μοιράζετε την καραμέλα στα φαρμάκια που έχετε. Βάζετε το γάλα να κάψει. Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φαρμάκια. Τοποθετείτε τα φαρμάκια σ' ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας. Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου. Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV