ΛΑΒΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ



6 μέτρια λαβράκια (περίπου 400 γρ. το καθένα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό χόρτα άγρια
500 γρ. μάραθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμός 2 λεμονιών
αλεύρι
άνηθος
αλάτι
πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα κρεμμυδάκια σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτετε τα λαβράκια που έχετε πουδράρει με το αλεύρι κομμένα σε μικρές μερίδες, αλατοπιπερώνετε, βάζετε το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια καθαρίζετε τα άγρια χόρτα και τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, όπως και το μάραθο. Τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα με τα λαβράκια και αφήνετε να βράσουν μαζί για 15 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε σε μπολ τα ασπράδια των αυγών και κατόπιν τους κρόκους. Προσθέτετε το χυμό λεμονιών και τέλος αρκετό ζωμό από το φαγητό χτυπώντας συνεχώς. Τέλος περιχύνετε με το αυγολέμονο ανακινώντας καλά την κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκια , Χόρτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV