ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



60γρ. βούτυρο
100γρ. μπισκοτάκια αμαρετίνι
200γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
400γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 αυγά
60γρ. μαύρη ζάχαρη
200γρ. κρέμα γάλακτος
40γρ. σοκολάτα μπίτερ
αμαρετίνι για γαρνίρισμα
βούτυρο για τη φόρμα

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τον πλάστη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε μέσα τη μάζα μπισκότου. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C(με αέρα στους 150°C). Χοντροκόβουμε την σοκολάτα, την βάζουμε σ’ένα μπολ και τη λιώνουμε ανακατεύοντας μέσα σε καυτό μπεν μαρί. Βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε την σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με τα αυγά και την ζάχαρη, μετά περνάμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας ρίχνουμε και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο περίπου 55 λεπτά. Το αφήνουμε μέσα στην φόρμα πολλές ώρες να κρυώσει. Κατόπιν το βγάζουμε προσεκτικά από την φόρμα. Για το γαρνίρισμα λιώνουμε την πικρή σοκολάτα και την αδειάζουμε σ’ένα κορνέ. Γαρνίρουμε το γλυκό με μπισκοτάκια αμαρετίνι και με σχέδια ρευστής σοκολάτας.


Κύριο Συστατικό : Τυρί μασκαρπόνε
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV