ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (FUNGHI RIPIENI)



12 μεγάλα μανιτάρια
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
40 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. ζαμπόν ή μπέικον κομμένο
2 κουταλιές σούπας κομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
φύλλα μαϊντανού

Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμένα κοτσάνια των μανιταριών και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ψίχα και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανή, ύστερα βάζουμε το ζαμπόν ή το μπέικον, τον μαϊντανό, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα μανιτάρια με το άνοιγμά τους προς τα πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 25 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνιρισμένα με μαϊντανό, σαν ορεκτικό, ή με κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV