ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ



175 γρ. μπρόκολο, χωρισμένα σε μικρά κλωναράκια
225 γρ. 2 φλιτζάνια φαρφάλε (φιογκάκια)
2 μεγάλα μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλο
Για τη σάλτσα:
90 γρ. γκοργκοντζόλα
15 ml/ 1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
60 ml/ 4 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2,5- 5 γρ./ 1/2 - 1 κουταλάκι φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο, και μερικά ακόμα κλωναράκια για γαρνίρισμα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα μπουκετάκια μπρόκολο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, για 3 λεπτά. Τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα, τα ξεπλένετε με κρύο τρεχούμενο νερό και τα απλώνετε σε πετσέτες κουζίνας για να στραγγίσουν και να στεγνώσουν. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο νερό όπου βράσατε το μπρόκολο, αφήνετε να ξαναπάρει βράση και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν βράσουν, σουρώνετε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι, τα ξεπλένετε με κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσουν, και μετά τα αφήνετε να στραγγίσουν και να φύγουν τα νερά, κουνώντας μερικές φορές το σουρωτήρι. Αφαιρείτε την πέτσα από τα μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλο και κόβετε το κρέας σε μπουκιές. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Βάζετε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνετε με πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξίδι από κρασί και χτυπάτε με σύρμα. Έπειτα, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Τα ανακατεύετε καλά, συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε, γαρνίροντας με το φασκόμηλο.


Κύριο Συστατικό : Μπρόκολο , Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV