ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος
½ κιλό κυδώνια με κέλυφος
8 γαρίδες Νο 2
½ κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 ματσάκι βασιλικός
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του καφέ ξίδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
15 κόκκοι κόκκινο πιπέρι
3 φύλλα δάφνη
αλάτι & πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε τετραγωνάκια. Αχνίζουμε τα μύδια και τα κυδώνια σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ούζο μέχρι να ανοίξουν. Όποιο δεν ανοίξει το πετάμε. Ξεχωρίζουμε την ψίχα και κρατάμε λίγα κελύφη. Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό. Βράζουμε τις γαρίδες με λίγα πιπέρια και τα φύλλα δάφνης. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Για τη μαρινάδα χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και μισό ματσάκι βασιλικό. Προσθέτουμε φυλλαράκια βασιλικού, τα υπόλοιπα πιπέρια, το σκόρδο και όλα τα υλικά που έχουμε προετοιμάσει. Αφήνουμε τα υλικά μας να μαριναριστούν στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες. Σερβίρουμε (με τρυπητή κουτάλα) και στολίζουμε με τα κελύφη των μυδιών και των κυδωνιών και με κορφές βασιλικού (βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε για να μην είναι παγωμένο το ελαιόλαδο).


Κύριο Συστατικό : Μύδια , Γαρίδες , Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά & 2 Ώρες Μαρινάρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV