ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



4 κομμάτια παστού μπακαλιάρου(200γρ. το καθένα)
2 κρεμμύδια
2 κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές
200 γρ. πράσινες πιπεριές
600 γρ. κολοκυθάκια
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
2 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδου
400 γρ. ώριμες ντομάτες

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες,αλλάζοντας το νερό τρεις φορές. Όταν ξαρμυρίσει,αφαιρείτε τα κόκκαλα και τον στεγνώνετε. Βάζετε μια πήλινη κατσαρόλα στη φωτιά με λάδι,το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες. Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι τοποθετείτε τον μπακαλιάρο με την πέτσα από πάνω και τον αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 8’. Προσθέτετε τη σάρκα από τις πιπεριές και γυρίζετε τον μπακαλιάρο. Ανακινείτε την κατσαρόλα κάνοντας τα κομμάτια του μπακαλιάρου να κινηθούν με κυκλικές κινήσεις ώστε να βγάλουν το ζελέ. Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι τηγανίζετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους,τα κρεμμύδια,την πράσινη πιπεριά,τις πατάτες και την ντομάτα,όλα καλά ψιλοκομμένα. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί για μισή ώρα. Στραγγίζετε το λάδι. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μείγμα στον μπακαλιάρο,αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά & 24 Ώρες ξαλμύρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV