ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (LASAGNE AL FORNO)



175 γρ. πράσινα λαζάνια
αλάτι
450 γρ. σάλτσα μπολονέζ
600 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αρχικά φτιάχνουμε τις δύο σάλτσες. Η σάλτσα Μπολονέζ γίνεται ως εξής: Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρετε ελαφρά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και το κρασί. Το ψήνετε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το κρασί. Ρίχνετε τον ζωμό και την ντομάτα, αλατίζετε, πιπερώνετε και βάζετε μοσχοκάρυδο. Το σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Η σάλτσα μπεσαμέλ γίνεται ως εξής: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Το αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια, αφού το ξαναβάλουμε στο μάτι, μέχρι να πήξει. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Γίνεται περίπου 600 γρ. Στη συνέχεια βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε καλά. Σκορπίζουμε μια στρώση σάλτσα Μπολονέζ, σε ένα βαθύ πυρέξ. Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, μετά πάλι σάλτσα και τελειώνουμε με μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί. Επαναλαμβάνουμε δύο φορές ακόμα και τελειώνουμε με τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Λαζάνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV