ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



150γρ. αγκινάρες
1 μικρό κρεμμύδι
200γρ. μανιτάρια
50γρ. ζαμπόν
1 κουταλιά τριμμένο ψωμί
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε και αφαιρείτε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβετε τις βάσεις και τις άκρες ώστε να μείνουν μόνο οι καρδιές. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν. Σε μια γυάλινη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι,τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τη σκεπάζετε και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4’. Ανακατεύετε και σοτάρετε για 2’. Προσθέτετε το ζαμπόν και σοτάρετε για 1’. Προσθέτετε τις καρδιές από τις αγκινάρες,το κρασί και το τριμμένο ψωμί. Τις βράζετε για 2’. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί,αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε για 1’. Τις σερβίρετε ζεστές.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV