ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


Για το μπισκότο
ΜΙΓΜΑ Α
75 ΓΡ. Μαργαρίνη
150 ΓΡ. Ζάχαρη κρυσταλική
1 Δόση βανίλια σκόνη
ΜΙΓΜΑ Β
140 ΓΡ. Κρασί λευκό
125 ΓΡ. Λάδι (ηλιέλαιο)
ΜΙΓΜΑ Γ
500 ΓΡ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ΓΡ. Baking powder
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
450 ΓΡ. Μαρμελάδα πορτοκάλι ή όποια γεύση προτιμάτε

Για το μπισκότο,βάζουμε το μίγμα Α σε μία μπασίνα και πλάθουμε μέχρι να μαλακώσει η μαργαρίνη και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα Β και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα Γ βροχηδόν και παράλληλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη.Για την σύνθεση της τάρτας κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμεμε τον πλάστη μέχρι να έχει όλη η ζύμη πάχος 0.5 εκατοστά.Έπειτα την τυλίγουμε στον πλάστη και την ξετυλίγουμε προσεκτικά σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών,την στρώνουμε με το χέρι και κόβουμε το περίσσευμα.Απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω στη ζύμη και την στρώνουμε με ένα κουτάλι.Έπειτα ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη(λίγο λεπτότερη από την πρώτη)και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε πάνω στο ταψί.Τέλος κάνουμε σκισίματα με ένα ψαλίδι πάνω στη ζύμη για να αναπνέει η μαρμελάδα κατα το ψήσιμο και να μην σκάσει η τάρτα.Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο για να γυαλίσει η τάρτα μας.Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Το Σπιτικό Της Αγνής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV