ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ



500 γρ. μανιτάρια
250γρ. τυρί emmental
250γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα Μυτιλήνης
1 κρέμα γάλακτος 200-300ml
1 φύλλο τύπου γαλλική σφολιάτα
2 αυγά
4 φέτες ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
100 γρ. τυρί σε κρέμα

Τρίβουμε τα τυριά. Αλείφουμε το πυρέξ με το βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε μια στρώση ζαμπόν ή γαλοπούλα και ρίχνουμε τα 2/3 του τυριού. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια στο πυρέξ και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με την κρεμά γάλακτος και περιχύνουμε την μανιταρόπιτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 περίπου λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45-50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV