ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΡΟΚΑ



45 γρ./ 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα ή πασάτα
2,5 ml/ 1 1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 πρέζα καυτερή κόκκινη πιπεριά σε σκόνη, ή πιπέρι καγιέν
περίπου 30 ml/ 2 κουταλιές κόκκινο ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
2 πατάτες σε συνολικό βάρος περίπου 200 γρ., κομμένες σε κύβους
300 γρ./ 2 3/4 του φλιτζανιού ξηρά ορεκιέτε (ζυμαρικά σε σχήμα αυτιού)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 γρ. φύλλα ρόκας, χωρίς τα κοτσάνια και τεμαχισμένα
90 γρ./ λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πεκορίνο για το σερβίρισμα

Ζεσταίνετε 15 ml/ 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτετε μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα ντοματάκια ή την πασάτα, τη ρίγανη και την καυτερή πιπεριά ή το καγιέν. Αν θέλετε τα περιχύνετε με το κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βράζετε αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε τις πατάτες και τα ζυμαρικά, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε τη ρόκα, την ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί, και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη ρικότα, ενώ συγχρόνως ανακατεύετε. Αναμιγνύετε καλά τα υλικά. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τις πατάτες, τα προσθέτετε στο σκεύος με τη σάλτσα και τα αναμιγνύετε. Δοκιμάζετε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά βαθιά πιάτα, με το τριμμένο πεκορίνο σε ξεχωριστό μπολ.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV