ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

Γεια σας! Είμαι ο Βησσαρίων Παρθένης.
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησα από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων αλλά η αγάπη μου για την μαγειρική και ο αθεράπευτος εθισμός μου στο καλό φαγητό με κέρδισε.

Από νωρίς φάνηκε η κλίση που είχα προς την μαγειρική, πότε χαζεύοντας την μητέρα μου που μαγείρευε και πότε βοηθώντας την γιαγιά που έφτιαχνε σπιτικές χυλοπίτες γεμίζοντας τους καναπέδες και τα κρεβάτια που είχε στρώσει με σεντόνια για να στεγνώσουν.

Συμμετείχα σε αρκετούς διαγωνισμούς μαγειρικής και τις περισσότερες φορές με επιτυχία.
Από εκεί απέσπασα υποτροφία και έκανα τις σπουδές μου στη σχολή CHEF D’ OEUVRE.
Η συνέχεια των σπουδών σε ένα άλλο επίπεδο ήταν σίγουρη μιας και με ενδιέφερε πολύ να δω & το κομμάτι της διοίκησης ,γι αυτό το λόγο στην σχολή CHEF D’ OEUVRE έκανα μεταπτυχιακό στο F&B MANAGER.
Είναι δύσκολο να μου ζητήσετε να σας δηλώσω επάγγελμα γιατί όλα μου τα χρόνια μέχρι σήμερα περπάτησα και σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια, μένοντας όμως πάντα αφοσιωμένος στην μαγειρική, γιατί οι μεγάλες αγάπες δεν αλλάζουν.

Μετά από μία διαδρομή σε μαγαζιά στην Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο (μάλλον έφταιγε η αγάπη για την θάλασσα που γύρναγα στα νησιά) και μέσα από μεγάλες ηδονές γεύσεων από πολλές κουζίνες αποφάσισα να δημιουργήσω το www.ucook.gr & να δημιουργώ κάθημερινά με σεμινάρια μαγειρικής. Παράλληλα παρουσιάζω εκπομπή μαγειρικής στο διαδικτυακό σταθμό More Radio από τις αρχές του 2011, όπου παρέα με πολλούς καλεσμένους μιλάμε για θέματα φαγητού. Η παρουσία μου στην τηλεόραση ως καλεσμένος σε εκπομπές μαγειρικής είναι συνεχή από το 2006, έχω μαγειρέψει στα: ΝΕΤ, MEGA, ALTER, STAR, SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Το 2011 παρουσίασα πολλές συνταγές σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘’ΣΚΑΪ Life’’ με την Εύα Αντωνοπούλου, παρουσίασα την στήλη μαγειρικής στην καθημερινή εκπομπή "Όμορφη Μέρα" με την Λουΐζα Βούρου στο κανάλι Βlue Sky, μαγείρεψα σαν καλεσμένος στη εκπομπή "Σέφ στον αέρα" με την Ελένη Ψυχούλη στον ΣΚΑΪ, μαγείρεψα σαν καλεσμένος στη εκπομπή "Η κουζίνα με την Ντίνα" με την πολύ καλή μου φίλη Ντίνα Νικολάου στο STAR.

Το 2011 από 20 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου μαζί με την Ντίνα Νικολάου και τον Ηλία παρουσίασα σεμινάρια μαγειρικής στο καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking όπου γίνεται στα πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού notos home.

Το 2012 από 4 μέχρι 10 Ιουνίου μαζί με την Ντίνα Νικολάου παρουσίασα σεμινάρια μαγειρικής στο Mount Athos Area Gourmet 2012 στη Χαλκιδική.

Το 2013 στις 09-11 Απριλίου στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη παρουσιάστηκε Ελληνική κουζίνα μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Δημιουργήθηκε μπουφές για γευσιγνωσία των εδεσμάτων όπου ευρωβουλευτές, στελέχη του ευρωκοινοβουλίου και ξένων οργανισμών καθώς και από τους περίπου 400 προσκεκλημένους απόλαυσαν τις δημιουργίες 60 Ελλήνων Αρχιμαγείρων.

Το 2013 στις 20-21 Απριλίου, κατόπιν πρόσκλησης του τ. βουλευτή του Αλβανικού κοινοβουλίου κου Νίκου Νεράντζη παρουσιάστηκε η Ελληνική Γαστρονομία στην Πρωτεύουσα της Αλβανίας στα Τίρανα μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρία του κου Νεράτζη, στο φεστιβάλ γαστρονομίας "Panairi Neranxi 2013", το οποίο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά και στο οποίο συμμετείχαν γαστρονομικές λέσχες και εταιρίες του χώρου της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από το Νοέμβριο του 2012 παρουσιάζω καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ με τίτλο ''Μαγειρεύω Οικονομικά''.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να δουλεύεις σε αυτό που αγαπάς!

Πάντα στα ταξίδια που κάνω στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό προσπαθώ να γνωρίζω ανθρώπους, να αποκρυπτογραφώ τις νέες κουζίνες και να καταγράφω τις νέες γεύσεις . Έτσι οι βαλίτσες της επιστροφής πάντα είχαν μέσα πολλά βιβλία αλλά και τοπικά προϊόντα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά μοναδικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που αν πειραματιστούμε και τα δοκιμάσουμε έστω & μία φορά, θα κατανοήσουμε την ποιότητά τους!
Γι όλα τα προηγούμενα αν και άνθρωπος της πόλης έχω δηλώσει ότι θα μπορούσα να μείνω μόνιμα σε κάποια μέρη στην εξοχή, να άνοιγα ένα μικρό εστιατόριο και να μαγείρευα καθημερινά με ότι πιο φρέσκο είχα.

Ελπίζω ότι μέσα από το ucook θα μπορέσω και εγώ να μεταλαμπαδεύσω αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες που έχω μαζέψει, αλλά και να μάθω από όλους εσάς.

Είμαι υποστηρικτής της φιλοσοφίας σύμφωνα με την οποία η κουζίνα δεν είναι τίποτε άλλο από φαντασία, οι συνταγές είναι μέσα μας δηλαδή είναι κομμάτι της προσωπικότητας μας. Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές της ίδιας συνταγής & γι ‘αυτό πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσετε να μαγειρεύετε τις συνταγές όπως κάνατε μέχρι σήμερα και να αρχίσετε να μαγειρεύετε μέσα από την καρδιά σας βγάζοντας αγάπη γι' αυτό που κάνετε. Πάνω απ όλα να ακούτε και να δέχεστε κριτικές. Σκεφτείτε την μαγειρική σαν ένα πίνακα όπου έχετε το πινέλο στα χέρια σας και θα δώσετε τις δικές σας γραμμές και το δικό σας χρώμα.

Η φράση που με αντιπροσωπεύει είναι: Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους!

Αυτά για εμένα, ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε σε μία κουζίνα να μαγειρέψουμε μαζί και να γνωριστούμε καλύτερα, ως τότε εύχομαι να περνάτε καλά.

Βησσαρίων Παρθένης




blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV