ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στον Πειραιά. Οι μυρωδιές των φαγητών ήταν κάτι που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια στο σπίτι. Τόσο η μητέρα μου όσο και η γιαγιά μου κατάφεραν με τις γεύσεις τους να με κάνουν να αγαπήσω την μαγειρική.

Αν και στα σχολικά μου χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, όπου και αποφοίτησα από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων, η αγάπη μου για την μαγειρική και ο αθεράπευτος εθισμός μου στο καλό φαγητό με κέρδισε.

Οι αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια όπου μαζί με την γιαγιά ετοιμάζαμε χυλοπίτες και τραχανά ή με την μητέρα μου που έκανε πίτες, γλυκά και εγώ την παρακολουθούσα, πιστεύω ότι ήταν αρκετές για να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω την μεγάλη μου αγάπη επάγγελμα. Όλα αυτά τα αρώματα, οι γεύσεις, τα αγνά υλικά και τα χαρούμενα πρόσωπα στο τραπέζι με έκαναν να λατρέψω την μαγειρική.

Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με πολλές μοντέρνες πινελιές, οι παραδοσιακές πίτες και οι τοπικές συνταγές ανά την Ελλάδα πιστεύω ότι με αντιπροσωπεύουν μαγειρικά. Πολλές επιρροές και αγάπη έχω από την Ισπανική και την Ιταλική κουζίνα.

Έχω κάνει σπουδές στη μαγειρική και μεταπτυχιακό στο F&B MANAGER. Έχω εργαστεί από το 1997 σε πάρα πολλές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα και έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, κάτι που σίγουρα διεύρυνε τις μαγειρικές μου εμπειρίες. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω επιμεληθεί και έχω δημιουργήσει πάρα πολλά καταστήματα και πάντα με γνήσιες γεύσεις.

Αφού εργάστηκα στην Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο (μάλλον έφταιγε η αγάπη για την θάλασσα που γύρναγα στα νησιά) και μέσα από μεγάλες ηδονές γεύσεων από πολλές κουζίνες, αποφάσισα να δημιουργήσω το www.ucook.gr υλοποιώντας καθημερινά σεμινάρια μαγειρικής μοιράζοντας το πώς να μαγειρεύουμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Ελπίζω ότι μέσα από το Ucook θα μπορέσω να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις και εμπειρίες που έχω μαζέψει αλλά και να πάρω και εγώ κάτι από όσους μαγειρέψουμε μαζί.

Μαγείρευα διαδικτυακά στο σταθμό More Radio από τις αρχές του 2011, όπου παρέα με πολλούς καλεσμένους μιλούσαμε για θέματα γαστρονομίας. Με συνεχή παρουσία στην τηλεόραση από το 2006 ως καλεσμένος σε εκπομπές μαγειρικής έχω μαγειρέψει στα: ΝΕΤ, MEGA, ALTER, STAR , SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Το 2011 παρουσίαζα πολλές συνταγές σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "ΣΚΑΪ Life" με την Εύα Αντωνοπούλου και παρουσίαζα την στήλη μαγειρικής στην καθημερινή εκπομπή "Όμορφη Μέρα" με την Λουΐζα Βούρου στο κανάλι Βlue Sky. Από το 2012 μέχρι το 2014 παρουσίαζα καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ με τίτλο "Μαγειρεύω Οικονομικά". Από το 2014 μέχρι το 2015 παρουσίαζα την καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο τηλεοπτικό κανάλι "Ε" με τίτλο "Μαγειρεύουμε Παρέα".

Η φράση που με αντιπροσωπεύει είναι: Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους!

Βησσαρίων Παρθένης




blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV